死亡從來都不能避免😔,相信不論大朋友,抑或小朋友,每每面對死亡,往往都不能逃避感到震驚、難過,以及迷失🙁。

一路青空嘅全新合家歡演出《大城小狐》🦊將會聯乘浪浪送行者及Bustart,舉辦「🐱守護毛孩親子入門班🐶」,當中包括:

🐕「浪浪送行者分享會」

「浪浪送行者」係一個全屬自資運作(不接受任何捐款)及由眾義工組成自願性去幫助往生動物嘅組織,佢哋將會帶領義工們同各大小朋友一齊分享過往為浪浪送行嘅經歷,同埋運用動物毛公仔,親身體驗為動物送行😊,從而對此有更深入嘅認識同了解。

🎨「保護動物襟章」手作工作坊

「Busyart」致力推廣啟發孩子創意、擅長運用生活周邊嘅物品,Busymama亦會教導各位一齊用黏土同紙板製作「保護動物襟章」🎨,承諾盡自己嘅能力,保護動物!

睇完以上活動簡介,係唔係已經想即刻有得聽分享會同製作襟章呢?

係就即刻去以下連結報名參加「🐱守護毛孩親子入門班🐶」,一齊保護流浪動物,同埋為佢哋送上最後嘅溫暖🤗!

・∞・∞・∞・∞ ・∞・∞・∞・∞ ・∞・

「🐱守護毛孩親子入門班🐶」

🔸 盡能力保護浪浪,陪伴牠們走每段路

📆  2023年4月23日(星期日)

⏰  15:00-16:00

⛪  一路青空工作室(大埔安邦路12號大埔藝術中心4樓406-407室)

👥  最多40人

📍 備註:

1. 參加者需帶同一條約140x70cm的大毛巾及一隻動物毛公仔以進行活動。

2. 活動會牽涉及提及有關動物往生、送行、處理動物屍體的話題,及有機會會顯示動物死亡、屍體的圖片。請參加者自行考量個人及其同行者的可接受程度。

Published On: 28 3 月, 2023Categories: 合家歡系列